Kleurrijke Groentebowl met Kikkererwten
Een gezonde, snelle avondmaaltijd vol verse groenten, eiwitten en smaak.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode ui, in partjes
- 150 g broccoli, in roosjes
- 1 blik kikkererwten (uitlekken en afspoelen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- Peper & zout naar smaak
- 100 g quinoa of zilvervliesrijst (voor erbij)
Optionele topping: een lepeltje hummus of een frisse yoghurt-knoflooksaus
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de paprika, courgette, ui, broccoli en kikkererwten in een kom met olijfolie, paprikapoeder, komijn, peper en zout.
- Spreid alles uit op een bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven, tot de groenten goudbruin en gaar zijn.
- Kook ondertussen de quinoa of zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Serveer de geroosterde groenten en kikkererwten op de quinoa/rijst en maak af met een lepel hummus of yoghurt-knoflooksaus.
🌱 Waarom gezond?
- Vol met vezels en vitamines uit de verse groenten
- Plantaardige eiwitten uit kikkererwten en quinoa
- Licht verteerbaar en toch vullend
- Super eenvoudig te maken