Deze kun je natuurlijk helemaal naar eigen smaak maken. Dit is een voorbeeld recept.
Tijdsduur 30- 40 minuten
Ingrediënten:
Gevulde eieren
• 4 eieren
• 1 eetlepel truffelmayonaise
• Verse gemalen peper en zout
Salade voor de krans
– 85 gram veldsla of andere sla naar keuze.
– 50 gram Parmezaanse kaas (geraspte)
– 10 cherrytomaatjes
– 10 groene asperges
– 5 gram bieslook
– 2 sneeën volkoren brood
– extra vierge olijfolie
– Truffel dressing mayonaise( truffelmayonaise aangemaakt met wat water)
Extra nodig
– 1 spuitzak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij het brood in vierkante blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en doe ze in een grote kom. Meng 2 eetlepels olijfolie, peper en zout door het brood. Bekleed met bakpapier en spreid het brood hierover uit. Bak de croutons 15-25 minuten. Draai ze halverwege een keer om, zodat ze aan alle kanten gelijk bruin worden. ( Let op! Hou ze per 5 minuten goed in de gaten)
2. Kook de eieren 8 minuten hard. Schrik de eieren met koud water en pel direct. Zet de eieren 10 minuten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je straks het eigeel makkelijker kunt verwijderen.
– Na de 10 minuten: Snijd de eieren doormidden. Haal met een theelepel het eigeel eruit en meng met de truffelmayo en breng op smaak met een snufje zout en peper.
– Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de holtes van de eieren. Bewaar de gevulde eieren tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de harde uiteindes van de groene asperge tips. Snijd de asperges doormidden en kook 3 minuten in kokend water. Spoel de groente direct af onder koud water. Knip de bieslook in stukjes.
4. Meng de veldsla met een lepel extra vierge olijfolie en leg de sla in de vorm van een krans op een bord of plank.
5. Verdeel eerst de gevulde eieren over de krans, vervolgens de tomaatjes, groene asperge tips en de geraspte kaas. Maak de gevulde eieren krans af met de truffel mayonaise.